Doe alle droge ingrediënten in een kom of keukenrobot met haak.
Meng gist, melk en het zakje vanillesuiker samen, laat 5 min staan.
Giet nadien het vloeibaar mengsel, de dooiers en blokjes boter erbij en laat 10 min kneden ongeveer, op matige snelheid tot het deeg van de rand komt.
Giet uit in een kom, leg er plastiek over en laat min 3u opstijven in koelkast zodat boter weer kan opstijven.
Bebloem het werkblad, leg de opgesteven bal deeg erop zonder te kneden, duw met beetje bloem eerst wat platter, en rol dan uit tot ong. 1,5 cm dikte, zorg ervoor dat het deeg niet kleeft, draai het af en toe dus om en strooi steeds beetje bloem erover tijdens het uitrollen.
Neem nu een grote (8 cm) en kleinere (3,5 cm) uitsteekvorm, of een stevig limonade glas en een shotjes glas, steek zo dicht mogelijk de cirkels deeg naast elkaar uit, steek er dan het middenstuk uit.Verwarm de friteuse tussen 175 en 180 graden (verwijder het mandje, zo heb je meer ruimte om ze af te bakken).
Leg er 3 à 4 in de pot ngl de grootte van je friteuse, bak ze 2 à 3 min. aan elke zijde.
Leg ondertussen schuimspaan en plateau bekleed met keukenpapier klaar, eens ze gebakken zijn leg je ze op keukenpapier en bak je de rest verder af.
Meng alles voor de icing stevig onder elkaar.
Dop de donut 1 voor 1 langs 1 helft in de icing en strooi er onmiddellijk de sprinkels op, anders kleven ze niet meer, werk zo verder.
Serveer en geniet!