Vegetarische hamburger met cheezy aubergine steak en zoete aardappelfrietjes

Favorieten

45min

Easy

Deze vegetarische hamburger met aubergine steak en zoete aardappelfrietjes is een feestelijke en gezonde maaltijd, ideaal voor het hele gezin!

Deze vegetarische hamburger met aubergine steak en zoete aardappelfrietjes is een feestelijke en gezonde maaltijd, ideaal voor het hele gezin!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Aubergine “burger”:
2 ronde aubergines
2 eieren
1 kommetje bloem
4 handjes ongesuikerde cornflakes, fijngemalen
Peper en zout
Droge kruiden naar keuze (bijvoorbeeld paprikapoeder, knoflookpoeder)

Zoete aardappelfrietjes:
5 zoete aardappelen
1 el maizena
1 tl lookpoeder
1 kl olijfolie
1 tl currypoeder
1 tl paprikapoeder

Hamburgersaus:
4 el verse mayonaise
2 el gele mosterd
0.5 ui, fijn gesneden
1 el fijn gesneden zoete augurk
1 tl lookpoeder
1 kl paprikapoeder

Overige ingrediënten:
4 sneetjes cheddar
4 zoetzure augurken
1 grote tomaat, in plakjes
0.5 krop ijsbergsla
4 hamburgerbroodjes

Aubergine “burger”:
2 ronde aubergines
2 eieren
1 kommetje bloem
4 handjes ongesuikerde cornflakes, fijngemalen
Peper en zout
Droge kruiden naar keuze (bijvoorbeeld paprikapoeder, knoflookpoeder)

Zoete aardappelfrietjes:
5 zoete aardappelen
1 el maizena
1 tl lookpoeder
1 kl olijfolie
1 tl currypoeder
1 tl paprikapoeder

Hamburgersaus:
4 el verse mayonaise
2 el gele mosterd
0.5 ui, fijn gesneden
1 el fijn gesneden zoete augurk
1 tl lookpoeder
1 kl paprikapoeder

Overige ingrediënten:
4 sneetjes cheddar
4 zoetzure augurken
1 grote tomaat, in plakjes
0.5 krop ijsbergsla
4 hamburgerbroodjes

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Aubergine steaks voorbereiden: Snijd de aubergines in dikke plakken van ongeveer 2 cm. Stoom deze plakken 5 minuten, dep ze droog en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat kruiden.

Paneren van de aubergines: Vermaal de cornflakes fijn (bijvoorbeeld met een keukenmachine). Haal de aubergineplakken eerst door de bloem, daarna door losgeklopte eieren en vervolgens door de fijngemalen cornflakes.

Bakken: Bak de gepaneerde aubergines 12 minuten in een airfryer op 200°C of 20 minuten in een voorverwarmde oven. Voeg de laatste 2 minuten een sneetje cheddar toe op elke aubergineplak zodat de kaas kan smelten.

Zoete aardappelfrietjes: Snijd de zoete aardappelen in frietjes en meng ze met maizena, lookpoeder, currypoeder, paprikapoeder en een klein beetje olijfolie. Bak de frietjes 12 minuten in de airfryer op 200°C, tot ze knapperig zijn.

Hamburgersaus maken: Meng voor de saus de mayonaise, mosterd, fijn gesneden ui, augurk, lookpoeder en paprikapoeder in een kommetje.

Samenstellen van de burgers: Snijd de hamburgerbroodjes open en toast ze kort in een pan of broodrooster. Smeer de hamburgersaus op de onderste helft van het broodje, voeg een blaadje sla, een plak tomaat, de cheezy aubergine steak en augurken toe. Smeer eventueel nog een beetje saus op de bovenkant van het broodje en druk de burger dicht.

Serveren: Serveer de burgers met de zoete aardappelfrietjes. Smullen maar!

Social

Make eat share tag

Meer leuke recepten Icon cutlery