Vlierbloesem-Komkommer-Basilicum Smash

Favorieten

Snel

Easy

Zo’n verfrissende mocktail! Met natuurlijk het allerlekkerste ingrediënt uit mijn geliefde Pajottenland: vlierbloesemdrank! Deze drank is puur natuur, zonder suikers, additieven of aroma’s—helemaal biologisch en zó verfrissend lekker! In combinatie met de andere frisse ingrediënten is dit echt een mocktail om eindeloos van te genieten. Enne… nope, geen toegevoegde suikers als kers op de taart, dus laat je maar helemaal gaan! Santéékes!

Zo’n verfrissende mocktail! Met natuurlijk het allerlekkerste ingrediënt uit mijn geliefde Pajottenland: vlierbloesemdrank! Deze drank is puur natuur, zonder suikers, additieven of aroma’s—helemaal bi ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 1P

5 cm komkommer
50 ml vers komkommersap
200 ml vlierbloesemdrank
1 ml citroensap
10 blaadjes basilicum
IJsblokjes

Benodigdheden
Old fashioned glas
Cocktailprikker
Rietje
Zeef

5 cm komkommer
50 ml vers komkommersap
200 ml vlierbloesemdrank
1 ml citroensap
10 blaadjes basilicum
IJsblokjes


Old fashioned glas
Cocktailprikker
Rietje
Zeef

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Komkommersap maken: Snijd een stuk komkommer van 5 cm en snijd de rest in grove stukken. Doe deze in een hoge maatbeker en mix tot een glad geheel. Zeef het sap en zet koel.

Mocktail bereiden: Snijd de komkommer in kleine stukjes en doe deze in een glas met de basilicumblaadjes en citroensap. Crush alles goed met een muddler of de achterkant van een lepel, zodat alle aroma’s vrijkomen.

Samenstellen: Voeg de vlierbloesemdrank toe en roer goed door. Vul het glas met ijsblokjes en schenk het mengsel erdoorheen, eventueel nog een keer gezeefd.

Afwerking: Werk af met een komkommersliert en een basilicumblaadje. Serveer direct en geniet!

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.