Volkorenbrood met rozijntjes en noten (mueslibrood) met een dip van geroosterde vijgen en gesmolten brie

Favorieten

Download hier mijn GRATIS e-book

Er gaat niets boven de geur van versgebakken brood in huis! Dit volkoren brood met rozijntjes en noten is heerlijk voedzaam, lichtzoet en vol van smaak. Perfect voor het ontbijt of als gezonde snack. Dankzij de combinatie van volkorenmeel, noten, zaden en rozijnen krijg je een goede dosis vezels en gezonde vetten binnen. En het mooiste? Je hoeft echt geen ervaren bakker te zijn om dit heerlijke brood te maken! 

De geroosterde vijgen met gesmolten brie dip uit de airfryer maken het geheel extra feestelijk: een elegante, romige dip met een subtiel zoet accent – ideaal als borrelhapje of als extraatje bij je zelfgebakken brood. Volledig gemaakt in de Philips Dual Basket airfryer met stoomfunctie!

Download hier mijn GRATIS e-bookEr gaat niets boven de geur van versgebakken brood in huis! Dit volkoren brood met rozijntjes en noten is heerlijk voedzaam, lichtzoet en vol van smaak. Perfect voor he ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 1 brood

400 g volkoren bloem 
125 g havermout 
7 g droge gist 
15 g olijfolie 
450 ml warm water 
12 g fijn zout 
2 el honing 
2 handvol walnoten (grof gehakt) 
1 handvol rozijnen 
1 handvol gemengde noten (bijv. amandelen, hazelnoten) 
1 handvol pompoenpitten 
1 handvol zonnebloempitten 
2 el gebroken lijnzaad 

400 g volkoren bloem 
125 g havermout 
7 g droge gist 
15 g olijfolie 
450 ml warm water 
12 g fijn zout 
2 el honing 
2 handvol walnoten (grof gehakt) 
1 handvol rozijnen 
1 handvol gemengde noten (bijv. amandelen, hazelnoten) 
1 handvol pompoenpitten 
1 handvol zonnebloempitten 
2 el gebroken lijnzaad 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voorbereiding van het deeg 

  • Doe de volkorenbloem en havermout in een grote kom. Voeg het zout, de noten, pitten en zaden toe en meng goed. 
  • Los de gist op in het lauwwarme water, voeg de honing toe en laat 5 minuten staan tot er schuim ontstaat. 
  • Giet het gistmengsel samen met de olijfolie bij de droge ingrediënten en meng tot een stevig deeg. 

Eerste rijs
Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen op een warme plek tot het deeg verdubbeld is in volume. 

Vormen en tweede rijs 

  • Bestuif het werkblad met wat bloem, kneed het deeg kort door en vorm tot een brood. 
  • Laat het nog 30-45 minuten rijzen onder een doek. 

Bakken 

Bestuif het airfryer-mandje licht met bloem, leg het brood erin en stel in op fry & steam – 165°C voor 40 minuten. 8. Druk op de synchronisatieknop als je tegelijkertijd de vijgen en brie dip bereidt. 

Afkoelen en serveren 
Laat het brood volledig afkoelen op een rooster voor het beste resultaat. 

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.