Witloof met hesp uit de airfryer, met comté-kaassaus en daslookpuree

Favorieten

50min

Medium

Download hier mijn GRATIS e-book

Als er één gerecht is dat comfort food schreeuwt, dan is het wel witloof met ham en kaas – en al helemaal als het komt met een smeuïge, gegratineerde aardappelpuree. En weet je wat het nog beter maakt? Je maakt het helemaal in de Philips Airfryer Dual Basket met stoomfunctie! Jawel, die nieuwe met stoomfunctie – wat een uitvinding! Eerst stoom je het witloof en de aardappelen, daarna wordt alles afgewerkt met bechamelsaus, kaas en een heerlijk krokant korstje. Twee manden twee texturen, ééntoestel – envéélsmaak. Let’s go!

Download hier mijn GRATIS e-bookAls er één gerecht is dat comfort food schreeuwt, dan is het wel witloof met ham en kaas – en al helemaal als het komt met een smeuïge, gegratineerde aardappelpuree. En ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Voor het witloof met ham en kaas: 
8 mooie stronken witloof 
8 sneetjes beenham 
Peper en zout 
200 g geraspte Comtékaas 
1 portie bechamelsaus (volgens het basisrecept van sofiedumont.com) 

Voor de daslookpuree: 
1 portie aardappelpuree (basisrecept sofiedumont.com) 
80 g boter 
1 handvol verse daslook 
300 ml melk 
100 g geraspte Gruyèrekaas 

 
8 mooie stronken witloof 
8 sneetjes beenham 
Peper en zout 
200 g geraspte Comtékaas 
1 portie bechamelsaus (volgens het basisrecept van sofiedumont.com) 

 
1 portie aardappelpuree (basisrecept sofiedumont.com) 
80 g boter 
1 handvol verse daslook 
300 ml melk 
100 g geraspte Gruyèrekaas 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voorbereiding & stomen 

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. 

Verwijder de harde onderkant van het witloof en snijd de stronken doormidden. 

Plaats aardappelen en witloof in de grote mand van de Philips Airfryer Dual Basket met stoomfunctie. 

Kies de stoomfunctie en stoom gedurende 25 minuten

Daslookpuree maken 

Bereid de aardappelpuree volgens het basisrecept. 

Mix de daslook fijn met de melk en roer door de puree. 

Voeg de boter toe voor een extra smeuïg resultaat. 

Vet de kleine mandvan de airfryer licht in, verdeel de puree erin en bestrooi met 100 g geraspte Gruyère. 

Witloof oprollen & gratineren 

Laat het gestoomde witloof goed uitlekken en knijp overtollig vocht eruit. 

Rol elke stronkje in een plakje ham. 

Vet het bakaccessoire van de grote mand licht in en leg 4 rolletjes onderaan. 

Overgiet met bechamelsaus, herhaal met de rest en werk af met de geraspte Comtékaas. 

Afbakken in de airfryer 

Plaats de kleine mand met de puree op 180°C gedurende 15 minuten

Plaats de grote mand met het witloof op 180°C gedurende 20 minuten

Gebruik de synchronisatiefunctie, zodat alles tegelijk klaar is. 

Serveren 

Serveer de gratin en puree samen en geniet van deze hartverwarmende klassieker! 

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.