Voorbereiding & stomen
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
Verwijder de harde onderkant van het witloof en snijd de stronken doormidden.
Plaats aardappelen en witloof in de grote mand van de Philips Airfryer Dual Basket met stoomfunctie.
Kies de stoomfunctie en stoom gedurende 25 minuten.
Daslookpuree maken
Bereid de aardappelpuree volgens het basisrecept.
Mix de daslook fijn met de melk en roer door de puree.
Voeg de boter toe voor een extra smeuïg resultaat.
Vet de kleine mandvan de airfryer licht in, verdeel de puree erin en bestrooi met 100 g geraspte Gruyère.
Witloof oprollen & gratineren
Laat het gestoomde witloof goed uitlekken en knijp overtollig vocht eruit.
Rol elke stronkje in een plakje ham.
Vet het bakaccessoire van de grote mand licht in en leg 4 rolletjes onderaan.
Overgiet met bechamelsaus, herhaal met de rest en werk af met de geraspte Comtékaas.
Afbakken in de airfryer
Plaats de kleine mand met de puree op 180°C gedurende 15 minuten.
Plaats de grote mand met het witloof op 180°C gedurende 20 minuten.
Gebruik de synchronisatiefunctie, zodat alles tegelijk klaar is.
Serveren
Serveer de gratin en puree samen en geniet van deze hartverwarmende klassieker!