Zalm in bladerdeeg met spinazie

Favorieten

50min

Easy

Zalm wellington in bladerdeeg met spinazie klaarmaken is makkelijk, mooi en lekker. Ideaal op elke feesttafel of Paas buffet.

Zalm wellington in bladerdeeg met spinazie klaarmaken is makkelijk, mooi en lekker. Ideaal op elke feesttafel of Paas buffet.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4p

450 g zalmfilet zonder vel of graten
250 g bladspinazie
1 rol bladerdeeg
2 teentjes look
Klont boter
Peper en zout
1 el mosterd
200 g gemalen gruyère

1 el sesamzaad
1 dooier en scheutje melk

450 g zalmfilet zonder vel of graten
250 g bladspinazie
1 rol bladerdeeg
2 teentjes look
Klont boter
Peper en zout
1 el mosterd
200 g gemalen gruyère

1 el sesamzaad
1 dooier en scheutje melk

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de look fijn en stoof in de boter, voeg spinazie toe en laat slinken, laat afkoelen. Rol het bladerdeeg open en smeer er in het midden in min of meer een rechthoek de mosterd op, leg de rauwe zalmfilets naast elkaar daarop ook in lange rechthoek en kruid met peper en zout. Pers de spinazie wat uit en verdeel bovenop de zalm en daarop de kaas, hou een el kaas over om straks bovenop te strooien.

Snij nu de 2 zijkanten van het deeg in repen van 2 cm en kruis ze nu afwisselend en trapsgewijs over het geheel, zorg ervoor dat je min of meer geen vulling meer ziet. Bestrijk met losgeklopte dooier en scheutje melk, bestrooi met de kaas en sesamzaad.

Bak 30 min in een voorverwarmde oven op 185° of tot het mooi goudbruin ziet. Laat even afkoelen en snij sneetjes met een broodmes.

Social

Make eat share tag