Kokoscurry met kip, groenten en rijst

Favorieten

1u15

Easy

Wil je een makkelijke curry met groenten, rijst en kip in 1 pot, I got you! Ontdek het volledige recept hier!

Wil je een makkelijke curry met groenten, rijst en kip in 1 pot, I got you! Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
SHOP JOUW MOEDERDAG CADEAU

Een heerlijke ontbijtbox vol liefde, de nieuwste Philips airfryer met stoomfunctie of mijn handgemaakte messen uit Thailand?

Shop Now Alle recepten
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 3 P

2 zakjes snelkook basmati rijst, of gewone basmati rijst dat je eerst 1 u laat weken
2 punt paprika’s
4 jonge wortels
1 pakje sugar snaps
400 ml Kokosnootroom
400 ml water
400 g vlees van kippenbillen
1 el gele curry poeder
4 teentjes look
1 zoete ui
1 kl kurkuma
1 kl korianderzaad fijn gestampt
1 el fijn gesneden gember
1 tl chilipoeder

Afwerken met
Lente-ui fijngesneden
Munt, platte peterselie grof gesneden
Griekse yoghurt

2 zakjes snelkook basmati rijst, of gewone basmati rijst dat je eerst 1 u laat weken
2 punt paprika’s
4 jonge wortels
1 pakje sugar snaps
400 ml Kokosnootroom
400 ml water
400 g vlees van kippenbillen
1 el gele curry poeder
4 teentjes look
1 zoete ui
1 kl kurkuma
1 kl korianderzaad fijn gestampt
1 el fijn gesneden gember
1 tl chilipoeder

Afwerken met
Lente-ui fijngesneden
Munt, platte peterselie grof gesneden
Griekse yoghurt

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Giet de rijst in het bakaccessoire.

Meng de kokosroom met de droge kruiden en de fijngesneden ui en look.

Snij de kip in kleine blokjes en leg op de rijst.

Snij de wortel in dunne schuine repen, paprika in blokjes en verdeel over de kip samen met de sugarsnaps en de gember.

Giet de gekruide room over het geheel.

Laat 45’ op 160° garen, af en toe eens omroeren.

Schep uit in kommetjes.

Werk af met de kruiden en schep yoghurt.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.