La dolce vita op je bord, da’s pas echt genieten voor mij. Van hartige aperitivo en antipasti tot zoete dolci, de Italiaanse keuken heeft het allemaal en is zoveel meer dan enkel pasta of pizza. Mediterraans eten is niet alleen lekker, maar ook gezond dankzij een goede mix van: olijfolie, veel groenten en fruit, zuivelproducten, noten, vis… Ik laat jullie met plezier meegenieten van mijn favoriete Italiaanse inspiratie en klassiekers met een verrassende twist. Buon appetito!
Mijn absolute musthaves when in Italy:
- Parmigiano Reggiano DOP (oude Parmezaanse kaas)
- Bottarga of gedroogde viskuit is heerlijk op pasta of burrata
- 00 bloem om verse pasta te maken
- Arbequino olijfolie is dé numero uno onder alle olieën
- Oude balsamico azijn: aceto Balsamico de Modena DOP
- De citroenen van Amalfi zijn echt the best
Als ik dan thuiskom, ben ik toch heel blij dat ik al dit lekkers meegezeuld heb als een muilezel! ;p
Aperitivo: de heerlijkste Italiaanse hapjes
Aperitivo, een smaakvolle traditie in Italië: Een glaasje vino rosso met de lekkerste Italiaanse hapjes, da’s de ideale start om lekker lang te tafelen. Genieten maar!