Het Good Food label is een fantastische erkenning voor restaurants of kantines die dezelfde passie en hetzelfde verhaal willen delen. Het label, gecoördineerd door Leefmilieu Brussel, heeft als doel de duurzame horecazaken te ondersteunen en te onderscheiden. Wanneer je dit label op een restaurant of kantine ziet, betekent dit dat ze de principes van de Good Food-strategie volgen: ze promoten de consumptie van lokale en seizoensgebonden producten, bieden gerechten aan met minder maar kwaliteitsvolle dierlijke eiwitten, hebben een vegetarisch aanbod, kiezen voor voedingsproducten die zowel het milieu als de producenten respecteren, en streven naar minder voedselverspilling
DE PROEF OP DE SOM
Ik ben de proef op de som gaan nemen en ben gaan lunchen bij Horia, die zichzelf omschrijft als “oriental natural eatery”, een mix tussen Marokkaans en Libanees. Ja, hallo, dat klinkt al goed. Gelegen in de regio van de Sint-Gorikshallen, in een straatje schuin tegenover de Ancienne Belgique. Een fijne, kleurrijke no-nonsense setting met, jawel, het Good Food Label op de voorruit!
We krijgen direct keuzestress, want alles leest heerlijk. Dan maar kijken wat de buren eten en ook dat ziet er mega smakelijk uit. Bon, focus! We kiezen humus, de couscous met merguez en de Horia schotel waar van alles op ligt. Wanneer alles op tafel komt, is het voor het oog al een feest: schotels die bulken van groenten en die overvloeien van geuren en kleuren. En dan de smaak van alles, jongens, jongens, heerlijk!
Ik vraag of ik even de chef mag spreken en, hoera, als kers op de taart is het een vrouw! Jeuj, Isabelle runt de menu’s en keuken samen met haar team. Ik geef haar mijn enthousiaste, eerlijke mening. Ze glundert, en we sluiten af met huisgemaakte gebakjes, koffie en thee. Zalig!