Stoof de ui en prei aan in een klontje boter tot ze zacht zijn maar niet gekleurd. Voeg de aardappelstukjes toe en laat ze even meesudderen.
Voeg de aspergeschillen en kippenbouillon toe. Laat dit 20 minuten sudderen op een laag vuur. Zeef de soep vervolgens zorgvuldig en druk al het vocht uit de schillen. Opgelet, niet mixen want dan gaat je staafmixer er gegarandeerd aan. 🙂
Snijd de verse asperges in stukjes van 3 à 4 cm, en snij ze in super dunne schijfjes, meng ze met olijfolie en een snufje zout.
Laat de boter schuimen in je pot, voeg de bloem toe en bak het mengsel tot het naar koekjes ruikt. Voeg geleidelijk de helft van de bouillon toe, klop goed om klonters te voorkomen. Voeg daarna de rest van de bouillon en de room toe. Mix de soep nu met een staafmixer tot een gladde massa.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Serveer de soep in diepe borden. Garneer met aspergeschijfjes, handgepelde garnalen en bieslook. Dien de soep onmiddellijk op.