Glutenvrij zaden en pittenbrood

Favorieten

1u

Easy

Glutenvrij zaden en pittenbrood, heerlijk makkelijk vezelrijk brood zonder kneden of rijzen. Beleg naar hartelust en geniet van dit recept!

Glutenvrij zaden en pittenbrood, heerlijk makkelijk vezelrijk brood zonder kneden of rijzen. Beleg naar hartelust en geniet van dit recept!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 1st

150 g glutenvrije havermout
100 g lijnzaad
70 g zonnebloempitten
70 g pompoenpitten
70 g pistachenoten
50 g chiazaad
60 g gesmolten kokosolie
1 tl fleur de sel
1 dadel als je graag een toetsje zoet hebt
1 el van je favo kruiden: dukkah, za’atar, Italiaanse kruiden, tikka masala …
500 ml lauw water

150 g glutenvrije havermout
100 g lijnzaad
70 g zonnebloempitten
70 g pompoenpitten
70 g pistachenoten
50 g chiazaad
60 g gesmolten kokosolie
1 tl fleur de sel
1 dadel als je graag een toetsje zoet hebt
1 el van je favo kruiden: dukkah, za’atar, Italiaanse kruiden, tikka masala …
500 ml lauw water

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Warm je oven voor op 180°. Snij de dadels fijn en meng ze samen met je kruiden, kokosolie en zout in het water.

Hak pistachenoten grof. Meng alle noten, pitten en zaden in een grote kom onder elkaar en roer het water eronder, blijf roeren tot al het water is opgenomen. Leg bakpapier in je bakvorm, schraap er alles in en smeer egaal uit. Strooi er nog wat zaden en pitten over en druk lichtjes aan.

Bak 40 min aan 180°C. Haal uit de bakvorm met bakpapier en steek weer in de oven. Laat hem in oven afkoelen.

Bewaart zeker een week, ingepakt in de koelkast.

Social

Make eat share tag