Pastrami Sandwich met Gepekelde Rodekool, Cheddar en Kimchi-Mayonaise

Favorieten

Snel

Easy

Dit is mijn versie van de pastrami sandwich, misschien wel de populairste sandwich van New York!
Pastrami is een soort gerookt en gepekeld vlees, oorspronkelijk afkomstig uit Roemenië. Daar werd het meestal gemaakt van schapenvlees, maar tegenwoordig wordt het vooral bereid met rundvlees. Het verschil met pekelvlees? Bij pastrami zijn de kruiden goed zichtbaar, terwijl pekelvlees een gladder uiterlijk heeft.
Deze sandwich heeft echt álles: krokant, smeuïg, umami, crispy én zeeeer Instagrammable! De pastrami die ik gebruik is van Holstein-runderen, koud geserveerd, licht dooraderd met vet en bomvol smaak.

Dit is mijn versie van de pastrami sandwich, misschien wel de populairste sandwich van New York! Pastrami is een soort gerookt en gepekeld vlees, oorspronkelijk afkomstig uit Roemenië. Daar werd het m ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 2P

Voor de sandwich:
4 sneetjes briochebrood
120 g pastrami, in dunne sneetjes
2 zoetzure augurken
2 zilveruitjes op azijn
4 sneetjes cheddarkaas
1 zakje frietchips of chips naar keuze

Voor de gepekelde rodekool:
¼ kleine rodekool, fijngesneden
1 rode ui, fijngesneden
2 el azijn
1 kl suiker
1 tl zout

Voor de kimchi-mosterdmayonaise:
3 el verse mayonaise
2 el fijngesneden kimchi
1 tl mosterd

Voor de sandwich:
4 sneetjes briochebrood
120 g pastrami, in dunne sneetjes
2 zoetzure augurken
2 zilveruitjes op azijn
4 sneetjes cheddarkaas
1 zakje frietchips of chips naar keuze

Voor de gepekelde rodekool:
¼ kleine rodekool, fijngesneden
1 rode ui, fijngesneden
2 el azijn
1 kl suiker
1 tl zout

Voor de kimchi-mosterdmayonaise:
3 el verse mayonaise
2 el fijngesneden kimchi
1 tl mosterd

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Gepekelde rodekool maken
Snijd de rodekool en rode ui flinterdun met een mandoline of scherp mes.
Meng in een kom met azijn, suiker en zout. Laat minstens 15 minuten intrekken.
Kimchi-mosterdmayonaise maken
Meng de mayonaise met de fijngesneden kimchi en mosterd.

Brioche toasten
Rooster de sneetjes briochebrood in een pan, broodrooster of oven tot ze goudbruin en krokant zijn.

Sandwich bouwen
Besmeer één kant van een sneetje briochebrood met de kimchi-mayonaise.
Leg hierop een sneetje cheddar, gevolgd door de gepekelde rodekool, pastrami, frietchips en opnieuw een beetje kimchi-mayonaise.
Sluit af met een tweede sneetje briochebrood en druk stevig aan.

Serveren
Snijd de sandwich doormidden en steek er een satéprikker doorheen.
Maak het af met een augurk en een zilveruitje bovenop de prikker.

Serveer direct!

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.