Gehaktballen: Snijd de sobrasada open, verwijder het vel en trek in stukken. Meng in een kom de sobrasada, het gehakt, de fijngesneden ajuin, knoflook, basilicum, peper en zout. Vorm hieruit gehaktballetjes.
Bak de gehaktballetjes in een pan met olijfolie tot ze mooi bruin zijn. Schuif ze opzij in de pan.
Tomatensaus: Stoof in dezelfde pan de fijngesneden ajuin en chilipepers.
Kruis de tomaten, dompel ze in een grote kom met kokend water, wacht een 20-tal tellen en schep ze uit. Koel ze af in koud water, verwijder het kroontje en snijd ze in blokjes.
Voeg de tomatenblokjes en passata toe aan de pan. Laat 25-30 minuten sudderen en breng op smaak met zout.
Roer de basilicumblaadjes en in stukken getrokken burrata door de saus.
Penne: Kook de penne volgens de instructies op de verpakking.
Serveer de penne met de tomatensaus en gehaktballen erop. Bestrooi met extra Parmezaanse kaas en dien onmiddellijk op.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.