Stamppot met asperges en beenham

Favorieten

20min

Easy

Een eenvoudig maar ò zo lekker gerecht. En je kind krijgt dankzij de bloemkool en asperges veel groenten binnen! Ontdek het recept hier!

Een eenvoudig maar ò zo lekker gerecht. En je kind krijgt dankzij de bloemkool en asperges veel groenten binnen! Ontdek het recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 3P

Voor je baby, je partner en jezelf
6 aardappelen
1 kleine bloemkool
boter
1 bundel asperges (groen of wit)
olijfolie
6 sneden beenham
zout

Voor je baby, je partner en jezelf
6 aardappelen
1 kleine bloemkool
boter
1 bundel asperges (groen of wit)
olijfolie
6 sneden beenham
zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Een eenvoudig maar ò zo lekker gerecht. En je kind krijgt dankzij de bloemkool en asperges veel groenten binnen!

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

Kook of stoom de aardappelen met de bloemkoolroosjes tot ze gaar zijn. Giet af.

Voeg een klontje boter toe en plet de aardappelen en de bloemkool.

Snijd de asperges in tweeën en bak ze aan in olijfolie.

Verwijder het zwoerd van de beenham.

Voor je baby
Snijd 1 snede beenham in fijne reepjes en meng ze onder 50 g stamppot.

Voor je partner en jezelf
Kruid de rest van de stamppot met zout en schep hem op het bord. Leg de asperges erbij. Maak rolletjes van de rest van de beenham en schik ze erbij.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.