Thaise groene curry met kip, Wortel en Zoete Aardappel

Favorieten

35min

Next Level

Geniet dit snel en lekker Thais gerecht eenvoudig te bereiden in de Cookeo. Thaise groene curry met kip, wortel en zoete aardappel.

Geniet dit snel en lekker Thais gerecht eenvoudig te bereiden in de Cookeo. Thaise groene curry met kip, wortel en zoete aardappel.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 el zonnebloemolie
2-3 el groene curry pasta (naar smaak meer of minder)
800 g kippendijenvlees, in stukken van 5 cm gesneden
1 ui, in repen gesneden
1 bosje jonge wortelen, geschild en in schijven van 2 cm gesneden
400 ml kokosroom
500 g zoete aardappel, geschrobd en in schijven van 3 cm dik gesneden
0.5 verse ananas, waarvan ¼ in blokjes en de rest in schijfjes
2 handenvol gepelde pinda’s, grof gehakt
0.5 bosje munt, fijngehakt

1 el zonnebloemolie
2-3 el groene curry pasta (naar smaak meer of minder)
800 g kippendijenvlees, in stukken van 5 cm gesneden
1 ui, in repen gesneden
1 bosje jonge wortelen, geschild en in schijven van 2 cm gesneden
400 ml kokosroom
500 g zoete aardappel, geschrobd en in schijven van 3 cm dik gesneden
0.5 verse ananas, waarvan ¼ in blokjes en de rest in schijfjes
2 handenvol gepelde pinda’s, grof gehakt
0.5 bosje munt, fijngehakt

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Zet de Cookeo op de hoogste functie ‘bruinen’. Verhit de zonnebloemolie en fruit de currypasta 3 minuten.

Voeg de kip en ui toe en bak kort mee.

Voeg de wortelen, zoete aardappel en ananasblokjes toe. Blus af met kokosroom en breng op smaak met zout. Roer alles goed door elkaar.

Sluit het apparaat en stel in op ‘hoge druk express’ voor 10 minuten.

Terwijl de curry kookt, snijd de rest van de ananas in schijfjes en hak de pinda’s grof.

Serveer de curry in diepe borden en garneer met ananasschijfjes, munt en pinda’s.

Social

Make eat share tag