Tiramisutaart met aardbeien

Favorieten

4u

Next Level

Zachte lepelbiscuit , luchtige mascarpone en aardbeien: een feest voor de allerliefste mama's.

Zachte lepelbiscuit , luchtige mascarpone en aardbeien: een feest voor de allerliefste mama's.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 8P

Lepelbiscuit :
3 eieren
85 gr. suiker
85 gr. bloem
bloemsuiker om te bestrooien

750 gr verse gewassen aardbeien en 100 gr verse frambozen als decoratie

Mascarpone aardbei- mousse :
10 gr. gelatine
100 gr. eiwit
100 gr. suiker
40 ml water
sap van 0.5 citroen
500 g verse, gewassen aardbeien

250 gr. mascarpone (op kamertemperatuur)

Lepelbiscuit :
3 eieren
85 gr. suiker
85 gr. bloem
bloemsuiker om te bestrooien

750 gr verse gewassen aardbeien en 100 gr verse frambozen als decoratie

Mascarpone aardbei- mousse :
10 gr. gelatine
100 gr. eiwit
100 gr. suiker
40 ml water
sap van 0.5 citroen
500 g verse, gewassen aardbeien

250 gr. mascarpone (op kamertemperatuur)

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Mousse :

Laat de gelatine weken in koud water.

Doe water in een pannetje en voeg er suiker bij en laat 3 min koken.

Klop het eiwit op.

Doe de geweekte, uitgeknepen gelatine bij het kokende suikermengsel en roer los. Giet in fijne straal bij het eiwit dat opgeklopt wordt en laat doorkloppen totdat dit stevig en koud is.

Doe de aardbeien en de citroen in de blender en mix tot coulis, neem er 300 ml af.

Meng dit beetje bij beetje onder de mascarpone.

Spatel er het opgeklopte eiwit onder.

Biscuit :

Scheid de eieren en klop het eiwit met de suiker stijf. Meng er eerst de dooiers onder en dan de gezeefde bloem.

Doe in een spuitzak en spuit lange lijnen op eenplaat met bakpapier, laat tussen elke lijn een smalle ruimte van 1-2 mm, zeef er bloemsuiker over.

Spuit een ronde cirkel deeg voor de bodem van de bakvorm (doorsnee 20 cm)en zeef hier ook bloemsuiker over.

Bak 5’ af in voorverwarmde oven van 230°.

Om te weten of het genoeg gebakken is, kan je eens duwen in het deeg. Blijft het een putje dan is het nog niet uitgebakken, komt het deeg weer naar boven dan is het oke.

Laat afkoelen.

Social

Make eat share tag