Glaasje platte kaas met gerookte zalm

Favorieten

10min

Easy

Geniet van een verfijnde amuse van platte kaas en gerookte zalm, geserveerd in elegante glaasjes. Een perfecte start van elk feest!

Geniet van een verfijnde amuse van platte kaas en gerookte zalm, geserveerd in elegante glaasjes. Een perfecte start van elk feest!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 10 glaasjes

3 plakjes gerookte zalm, fijngehakt
250 gram platte kaas
1 sjalot, fijngehakt
5 radijsjes, fijngehakt
1 theelepel wasabi of mierikswortelpuree
Fijngehakte verse kruiden (bieslook, platte peterselie, dille)
Zout en peper

3 plakjes gerookte zalm, fijngehakt
250 gram platte kaas
1 sjalot, fijngehakt
5 radijsjes, fijngehakt
1 theelepel wasabi of mierikswortelpuree
Fijngehakte verse kruiden (bieslook, platte peterselie, dille)
Zout en peper

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Je kan deze amuses het best een uur voor de komst van je gasten maken. Ze zijn snel klaar, maar moeten nog even in de koelkast rusten voordat je ze serveert.

Meng de platte kaas, kruiden, sjalot, radijsjes en zalm. Breng op smaak met zout en peper en voeg een beetje pit toe met een snufje wasabi (of mierikswortelpuree).

Vul kleine glaasjes met dit mengsel en zet ze in de koelkast. Heerlijk en verfrissend.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.