Snij de kalkoen in fijne reepjes en de aubergine in schijfjes. Bak eerst de aubergines aan beide kanten bruin in olijfolie met wat peper en zout. Hou opzij. Stoof de fijngesneden ui en look aan in dezelfde stoofpot, met kaneel, oregano en muskaatnoot. Voeg de kalkoen toe en laat alles mooi aankleuren. Blus met het blik tomaten en kruid met peper en zout. Laat 10 min sudderen onder deksel. Stoom de aardappelen, stamp ze fijn met de verkruimelde feta en warme melk en kruid met peper en zout. Schep de stoofpot in een ovenschaal, verdeel er de zoete aardappelpuree over en beleg met de schijfjes gebakken aubergine. Bestrooi met Parmezaanse kaas en laat 35’ verder garen op 180°.
Serveertips: Je kan in plaats van kalkoenreepjes ook gehakt naar keuze gebruiken. Wil je graag vegetarisch, vervang de kalkoen dan door gebakken paddenstoelen.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.